מסעדת הרברט סמואל

אם כבר הבנתם וגם אם לא, אני לא טיפוס של מסעדות יקרות.. לא מסתדר לי להוציא כל כך הרבה כסף על אותו הדג רק שהפה שלו פתוח בזוית אחרת… אבל, כשאחד מחבריי הזמין אותי לאכול איתו בהרברט סמואל של רושפלד כמובן שלא סירבתי…

הגענו לשם בסביבות תשע וחצי ועדיין היו מקומות על הבר, כנראה שהיה קר מידי בחוץ.
המקום מעוצב יפהפה.. לבן ופשוט עם בר ענק שמוגבה במרכז ומשני צידיו, מאחורי סבכה לבנה, יש שולחנות..
הזמנו סלסלת לחמים, מרק ארטישוק ירושלמי שהיה מ ד ה י ם ( עם כמהין בפנים… ), מרק דגים וגם דג מוסר בנוסף על מצע (המילה הפלצנית הזאת מצחיקה אותי כל פעם מחדש) של מן פירה של בשר חציל,טחינה גולמית ודבש…( שעלה 135 שקל!!! לרבע דג בערך)
הכל היה מעולה.. (למרות שהחבר, שכבר היה שם כמה פעמים אמר שפעם היה יותר טוב) .הבנתי שפעם היו הרבה יותר מנות "טעימות" טעימות וגם הלחמים היו יותר טובים אבל גם הפעם, מה שהיה היה טוב.

בשלב מסוים של הערב עלינו לקומה השניה. זה מדהים, יש שם אקווריום ענק שבתוכו כל המטבח על צוותו! מלא אנשים עובדים ב"מפעל" הזה והכל נראה לי מקצועי ונקי…
גם בקומה השניה יש שולחנות ומי שיושב שם תכל'ס יכול לראות את כל הגלגולים שהמנה שלו עשתה עד שהגיעה לצלחת…
אז אני לא יודעת להגיד אם אני אחזור לשם ומתי ( אולי בשישי אחרי הצהריים יכול להיות מגניב.. מול הים) אבל מומלץ לנסות..